Loading...
Menu

Boston Event Fall 2012 - Γιορτάζοντας 126 χρόνια εκπαιδευτικής αριστείας

 

Γιορτάζοντας 126 χρόνια εκπαιδευτικής αριστείας

Με μία θαυμάσια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 26 Οκτωβρίου στο Harvard Club στο κέντρο της Βοστώνης με αφορμή την ετήσια συνάντηση των Εφόρων του Ανατόλια, το Κολλέγιο γιόρτασε 126 χρόνια ζωής και εκπαιδευτικής αριστείας, και παρουσίασε το μοναδικό στην Ελλάδα πρόγραμμα υποτροφιών του.

Η κακοκαιρία και ο τυφώνας «Σάντυ» που χτύπησε την ανατολική ακτή των ΗΠΑ δεν εμπόδισε την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και τον κόσμο να κατακλύσει το Harvard Club – το χώρο εκδηλώσεων του περίφημου αμερικανικού πανεπιστημίου στο κέντρο της Βοστώνης. Ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κολλεγίου Ανατόλια, εξέχοντα μέλη της αμερικανικής ακαδημαϊκής κοινότητας, απόφοιτοι και φίλοι του Ανατόλια παραβρέθηκαν σε αυτήν τη ξεχωριστή συνάντηση για τα 126 χρόνια του Κολλεγίου και τη στήριξη του πολύ σημαντικού προγράμματος των υποτροφιών του.

Την εκδήλωση προλόγισαν ο Peter Chresanthakes, Vice President for Institutional Advancement, ο δρ. Πάνος Βλάχος, Εκτελεστικός Πρόεδρος του Κολλεγίου Ανατόλια και ο Γιώργος Αντωνιάδης, Έφορος του Κολλεγίου. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκαν για την προσφορά τους προς το Ανατόλια, οι δύο πρώην πρόεδροι του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Jack Clymer και ο George Bissell χάρη στη δωρεά του οποίου ανεγέρθηκε η βιβλιοθήκη του ACT.

Ακολούθησε η παρουσίαση του προγράμματος υποτροφιών με την προβολή ενός εξαιρετικού βίντεο για την παράδοση της χορήγησης υποτροφιών από τα πρώτα χρόνια του Ανατόλια στη Μερζιφούντα μέχρι σήμερα, και το οποίο περιελάμβανε συνεντεύξεις αποφοίτων που υπήρξαν υπότροφοι του σχολείου. Αξίζει να σημειωθεί πως στα 126 χρόνια του Ανατόλια έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 1.000 υποτροφίες συνολικού ύψους 40 εκ. ευρώ. Και αν οι αριθμοί εντυπωσιάζουν, οι ανθρώπινες ιστορίες συναρπάζουν. Το κλίμα συγκίνησης από τις βιντεοσκοπημένες μαρτυρίες αποφοίτων του Κολλεγίου, οι οποίοι μίλησαν από καρδιάς για το πώς οι υποτροφίες αλλά και η μαθητική ζωή στο Κολλέγιο άλλαξε τη ζωή τους, κορυφώθηκε με την ομιλία της Ευθυμίας Παπαλέξη στο κοινό της Βοστώνης. Η νεαρή κοπέλα γεννήθηκε το 1991 στη Γουμένισσα του Κιλκίς, σπούδασε με υποτροφία στο Ανατόλια, και σήμερα είναι υπότροφος φοιτήτρια Βιολογίας στο Mount Holyoke College. Όταν ήρθε για στο οικοτροφείο ήταν ένα συνεσταλμένο 12χρονο κορίτσι που για πρώτη φορά έφευγε μακριά από την οικογένειά του. Ωστόσο γρήγορα εξελίχθηκε σε μία εξαιρετική μαθήτρια με αυτοπεποίθηση, υπευθυνότητα, πνεύμα αλληλεγγύης και μεγάλη δραστηριότητα στις εξωσχολικές δραστηριότητες, δίνοντας υπόσταση στο πνεύμα και τις διαχρονικές αξίες που πρεσβεύει το σχολείο. Αυτήν την εμπειρία και τη μοναδική ευκαιρία που της έδωσε το πρόγραμμα των υποτροφιών του Ανατόλια να πραγματοποιήσει τα όνειρά της μοιράστηκε η Ευθυμία Παπαλέξη καταχειροκροτούμενη από το κοινό.


Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead